Op zaterdag 16 november organiseert Cultuurforum Aardenburg een archeologiedag, een dag vol activiteiten over en rond archeologie. Leuk voor het hele gezin!

Wat kun je verwachten tijdens de archeologiedag? Archeologie fascineert zowel jong als oud. Opgravingen wekken onze nieuwsgierigheid en onthullen spannende inzichten over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze en hoe zagen hun huizen eruit? Tijdens de archeologiedag ontdek je de veelzijdigheid van archeologie via een scala aan leerzame, avontuurlijke en speelse activiteiten.

Waarom je deze dag niet mag missen?

  1. Ontdek het verleden van jouw omgeving. Leer meer over de levenswijze van onze voorouders door wat er onder de grond verborgen ligt in Aardenburg.
  2. Droomde jij er als kind ook van archeoloog te worden? De Archeologiedag biedt de perfecte kans om voor een dag in de rol van archeoloog te stappen.
  3. Ervaar zelf waarom archeologie in Aardenburg zo belangrijk is. Tijdens deze dag heb je de kans om in gesprek te gaan met echte archeologen en te begrijpen waar het geld en de tijd naartoe gaan.

Waarom is de archeologiedag belangrijk?

De archeologiedag geeft archeologie een impuls! Onze bodem in Aardenburg herbergt talloze verhalen die verteld willen worden. Archeologie helpt om deze verhalen letterlijk aan het licht te brengen. Door dit te delen met het publiek, vergroten we samen met onze partners het begrip en de waardering voor deze fascinerende wetenschap.

Kom op zaterdag 16 november en beleef een dag vol avontuur en ontdekking. Met gratis toegang, workshops, lezingen, proeverijen, themawandelingen, bijzondere gast tentoonstellingen, demonstraties en speurtochten. Maak op een laagdrempelige manier kennis met wetenschap en archeologie. Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in! Mis het niet!