Gidsengilde Cultuurforum Aardenburg

Wie zijn wij?

Sinds 2000 wandelen de gidsen van het Gidsengilde met de vele bezoekers aan Aardenburg door één van de oudste steden van Zeeland. De gidsen vertellen daarbij allerlei bijzonderheden over het verleden van de stad. Zij doen dit
door een toelichting te geven bij de markante gebouwen en plekken die Aardenburg kent. De geschiedenis gaat dan voor u leven! 

Wekelijkse wandeling

Van mei t/m oktober kunt u op zaterdagen onder leiding van een gids een wandeling door Aardenburg maken. De wandeling start bij het museum (St. Bavostraat 3, 4527CJ Aardenburg) om 10.30 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Kosten zijn € 5,00/p.p en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. Bij voorkeur betalen met betaalpas of indien dit niet mogelijk is met gepast geld. Aanmelden op de vrijdag vóór 20.00 uur is verplicht via gidsengilde@cultuurforumaardenburg.nl*

Tijdens deze wandeling komen we langs historische gebouwen en plekken waar de geschiedenis van Aardenburg wordt verteld. Onderwerpen die tijdens de wandeling aan de orde komen zijn: tijdelijke bewoning door jagersverzamelaars, Romeinse aanwezigheid, glorietijd en verval van Aardenburg in de Middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog (in Vlaanderen ook wel bekend als godsdienstoorlog in de 16de en 17de eeuw), belegering door de Fransen ten
tijde van Lodewijk XIV (Rampjaar 1672), gevolgen van de 1ste en 2de wereldoorlog. 

Themawandelingen

Het hele jaar kunt u een afspraak maken via gidsengilde@cultuurforumaardenburg.nl* voor een wandeling met speciale aandacht voor één van de volgende thema’s:

• Kerkenroute, met accent op de geloofsgeschiedenis van Aardenburg. Tijdens deze wandeling worden de Sint-Baafskerk, Heilige Maria Hemelvaart kerk en Doopsgezinde kerk bezocht. De wandeling duurt ongeveer 2 uur, de kosten zijn €7,50/p.p. en vanaf 13 jaar t/m 18 jaar €5/p.p. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee.

• Berenning van Aardenburg. Tijdens deze wandeling worden belangrijke plekken bezocht die tijdens de belegering van de Fransen in het Rampjaar 1672 een rol hebben gespeeld. Ondanks de grote Franse overmacht hield Aardenburg stand. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, de kosten zijn €5/p.p. en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee.

• Stadswandeling. Deze wandeling gaat langs historische gebouwen en plekken waar de geschiedenis van Aardenburg wordt verteld vanaf 7000 jaar geleden tot heden. De wandeling duurt ongeveer 2 uur, de kosten zijn €5/p.p. en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee.

* Vergeet uw telefoonnummer niet te vermelden zodat er telefonisch contact met u kan worden opgenomen.

 

 

Vervolg op introductiecursus Museum Aardenburg