Wandelingen

Wij vertellen jou het hele verhaal

Van mei t/m oktober kunt u op zaterdagen onder leiding van een gids een wandeling door Aardenburg maken. De wandeling start bij het museum (St. Bavostraat 3, 4527CJ Aardenburg) om 10.30 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Kosten zijn € 5,00/p.p. en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis mee. Bij voorkeur betalen met betaalpas of indien dit niet mogelijk is met gepast geld. Aanmelden op de vrijdag vóór 22.00 uur is verplicht via e-mail naar gidsengilde@cultuurforumaardenburg.nl met vermelding van het aantal personen, het aantal t/m 12 jaar en met vermelding van uw mobiele telefoonnummer.

Tijdens deze wandeling komen we langs historische gebouwen en plekken waar de geschiedenis van Aardenburg wordt verteld. Onderwerpen die tijdens de wandeling aan de orde komen zijn: tijdelijke bewoning door jagerverzamelaars, Romeinse aanwezigheid, glorietijd en verval van Aardenburg in de middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog (in Vlaanderen ook wel bekend als godsdienstoorlog in de 16de en 17de eeuw), belegering door de Fransen ten tijde van Lodewijk XIV (Rampjaar 1672), gevolgen van de 1ste en 2de wereldoorlog.

Themawandelingen

Het hele jaar kunt u een afspraak maken voor een wandeling met speciale aandacht voor één van de volgende thema’s:

Kerkenroute: met accent op de geloofsgeschiedenis van Aardenburg. Tijdens deze wandeling worden de Sint-Baafskerk, Heilige Maria Hemelvaart kerk en Doopsgezinde kerk bezocht. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Berenning van Aardenburg: tijdens deze wandeling worden belangrijke plekken bezocht die tijdens de belegering van de Fransen in het Rampjaar 1672 een rol hebben gespeeld. Ondanks de grote Franse overmacht hield Aardenburg stand.De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

Stadswandeling: deze wandeling gaat langs historische gebouwen en plekken waar de geschiedenis van Aardenburg wordt verteld vanaf 7000 jaar geleden tot heden. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Algemeen

U kunt een themawandeling boeken door een e-mail te sturen naar gidsengilde@cultuurforumaardenburg.nl. Vermeldt in uw e-mail welke themawandeling u wilt reserveren, wanneer u wilt reserveren en om hoe laat.  Geef daarnaast het aantal deelnemers aan, het aantal deelnemers t/m 12 jaar en uw mobiele telefoonnummer.

Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen aan themawandelingen.

Voor de themawandelingen de Berenning van Aardenburg en de Stadswandeling zijn de kosten €5,- euro p.p.. Verder geldt dat er minimaal 4 deelnemers ouder dan 12 jaar zijn, anders is het minimumtarief €20/wandeling.

Voor de themawandeling Kerkenroute zijn de kosten €7.50 p.p..Verder geldt dat er minimaal 4 deelnemers ouder dan 12 jaar zijn, anders is het minimumtarief €30/wandeling.

Bij voorkeur betalen met betaalpas of indien dit niet mogelijk is met gepast geld. Betalen met creditcard is niet mogelijk.

De themawandelingen starten bij het museum (St. Bavostraat 3, 4527CJ Aardenburg) en dienen minimaal twee werkdagen van tevoren te worden aangevraagd. Houdt er rekening mee dat themawandelingen die op vrijdag worden aangevraagd, pas op dinsdag bijgewoond kunnen worden.

Op de volgende dagen worden er geen wandelingen georganiseerd: Goede Vrijdag, 1ste en 2de Paasdag, 27 april Koningsdag, 5 mei Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, 1ste en 2de Pinksterdag, 1ste en 2de Kerstdag  en nieuwjaarsdag.

Gratis parkeren op de Markt is meestal mogelijk.

Voor alle wandelingen gelden de ‘Algemene Voorwaarden‘.

Logo Cultuurforum Aardenburg
Vervolg op introductiecursus Museum Aardenburg