Wisselexpositie

Schilderclub De Kleurencirkel

Schilderclub de Kleurencirkel bestaat al ruim 19 jaar! Karin Ohms, kunstenares en restauratieschilder, geeft met veel passie en toewijding, teken en schilderlessen aan volwassenen. Sociale contacten en gezelligheid staan bij haar hoog in het vaandel! Ook wordt er minimaal 1 keer per jaar buiten, op locatie geschilderd en organiseert ze als afsluiting van het cursusjaar een expo in de maanden mei-juni.

De lessen in een cursusjaar worden verdeeld in blokken van 3 lesweken met een eigen thema, waarvoor iedereen, gevorderd of beginnend, zich kan inschrijven. Er is echter ook altijd voldoende ruimte voor vrij schilderen en tekenen!

Cursusjaar 2023-2024 stond voornamelijk in het teken van het leren tekenen en schilderen van bloemen, planten en bomen. Naast de praktijklessen kregen de cursisten een zwart-wit foto van tulpen die ze naar eigen fantasie en inzicht op doek of papier konden weergeven. Andere thema’s dit jaar waren: lessen perspectief, kunstgeschiedenis en oefeningen in het pointillisme en het tekenen en schilderen van pin-ups.

Het thema voor de jaarlijkse expo werd vlug gevonden: ‘Zeg het met bloemen’.

Het onderwerp is ruim: denk aan een close-up van een bloem, een landschap, portret, abstract, etc. waarin bloemen, bomen of planten verweven zijn. Ook de techniek is vrij en er wordt zeker een beroep gedaan op de fantasie van de deelnemer!

Dit jaar wordt de expo georganiseerd in het prachtig nieuw ingerichte, archeologisch museum ‘Cultuurforum Aardenburg’.

Vanaf dinsdag 7 mei tot en met zondag 2 juni kan iedereen, die het museum bezoekt, een kijkje nemen in de expo-ruimte van het museum. Met uitzondering van woensdag 22 mei, dan is de expo-ruimte gesloten in verband met een evenement. Het museum is dan wel te bezichtigen!

Hopelijk tot ziens en veel plezier!