SLOTCONCERT zondag 22 oktober

Op zondagmiddag 22 oktober zal er een slotconcert van dit jubeljaar verzorgd worden door het koor Collegium De Dunis uit Brugge onder leiding van Ignace Thevelein. Dit zal plaatsvinden in de kerk
te Aardenburg. Hiervoor zijn reeds toegangskaarten te koop. Deze kosten slechts € 10,- en zijn vanaf
heden te koop via onderstaande gegevens.

Op het programma staan gregoriaans,
Renaissancepolyfonie en hedendaagse koorwerken over de Paastijd en de figuur van Maria. Er wordt
tevens medewerking verleend van saxofoon (die improvisaties speelt bij bepaalde werken) en
serpent (middeleeuws blaasinstrument). De aanvang van het concert is 15.30 uur in de RK Kerk aan de Weststraat 80 te Aardenburg.

Het koor Collegium de Dunis werd opgericht in oktober 1995 en staat van in het begin onder de artistieke leiding van dirigent Ignace Thevelein. Sedert zijn oprichting stelde het koor aan zijn publiek een breed spectrum van concertprogramma’s voor.

Naast meerdere cantates en de motetten van J.S. Bach werden ook diens Weihnachtsoratorium, Johannespassie, Markuspassie en Mattheuspassie uitgevoerd, evenals De Messiah van G.F. Händel en het Gloria van A. Vivaldi.

Collegium de Dunis heeft ook een sterke reputatie uitgebouwd op het gebied van a capella muziek en dit in een gevarieerd repertoire van muziek uit de renaissance
tot heden. Het koor brengt geregeld thematische polyfonie-concerten, waarbij de tekst van de werken als leidraad doorheen het concert loopt. Het koor bracht reeds verschillende cd’s uit, zoals “Laus Tibi”, met polyfonie uit de renaissance, “Puer Natus est” met polyfonie voor de kersttijd, “Nu zijt wellekome” met Vlaamse kerstliederen en “Ubi caritas” met hedendaagse koormuziek.

Dirigent IGNACE THEVELEIN
Ignace Thevelein (1953) werd na zijn studies aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Grootseminarie te Brugge tot priester gewijd. Van 1978 tot 1985 studeerde hij aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent, waar hij eerste prijzen behaalde in notenleer, harmonie, muziekgeschiedenis en koordirectie. Ignace Thevelein is oprichter en dirigent van het concertkoor Collegium de Dunis.

Hij is diocesaan verantwoordelijke voor de kerkmuziek van het bisdom Brugge. Als kapelmeester van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge dirigeert hij het Brugs kathedraalkoor. Ignace Thevelein is artistiek leider van de Kooracademie Brugge (voorheen ‘Internationale Bachdagen’), een organisatie die jaarlijks cursussen en workshops inricht voor koorzangers en -dirigenten.

Hij publiceerde het boek ‘Officium’ en samen met Piet Thomas het ‘Geestelijk Liedboek van de Lage Landen’ bij uitgeverij Lannoo. Bij uitgeverij Averbode publiceerde hij samen met Jos Bielen ‘Wieg hen in jouw eeuwigheid’, ‘Maria is jouw naam’ en ‘Samuëlliedjes’ en werkte hij mee aan de samenstelling en uitgave van de nieuwe Zingt Jubilate, het officiële zangboek van de Vlaamse kerk.

Ignace Thevelein geeft regelmatig lezingen over muziek bij diverse organisaties: de Passies en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, Kerstmis in koormuziek, Vlaamse kerstliederen, Ludwig van Beethoven, Natuur en muziek, Brugge en de muziek in de 15de eeuw, Liturgische muziek in een abdij tijdens de late Middeleeuwen, Winterreise van Franz Schubert, Spirituele dimensie in muziek,…

Meer info:
via mail: aardenburgbedevaart@zeelandnet.nl of via Marc Moens 06-51996052
Kaarten zijn te koop: Weststraat 62 te Aardenburg

RK-kerk Maria Hemelvaart Aardenburg
Weststraat 80
4527 BV Aardenburg