Wij stellen aan u voor gastvrouw Jeanine
 

Omdat een organisatie niet door één persoon gedragen wordt, stellen wij graag onze vrijwilligers aan u voor. Deze keer laten we gastvrouw Jeanine Rijckaert aan het woord.

 

Jeanine vertelt: Mijn naam is Jeanine Rijckaert, geboren op 12 juli 1960 en ben woonachtig in IJzendijke, met mijn echtgenoot Frans Rijckaert. Nu denken jullie misschien; wat beweegt iemand uit IJzendijke om in het museum in Aardenburg vrijwilliger te worden? Dat antwoord is vrij eenvoudig. Ik ben van 1 mei 2007 – 1 november 2022 algemeen medewerker in museum Het Bolwerk geweest. In die periode heb ik de (regionale) museumwereld vrij goed leren kennen, al zeg ik het zelf. Heb veel ervaring opgedaan, cursussen gevolgd, leuke mensen leren kennen. Vooral dat laatste was voor mij als gastvrouw een zeer toegevoegde waarde. Toen ik dan ook besloot om mijn werkzaamheden in IJzendijke neer te leggen, vatte ik al snel het plan op om in een ander museum vrijwilliger te worden. Het museum in Aardenburg, onderdeel van Het Cultuurforum, stond nog in de kinderschoenen. Hoe leuk is het dan om de groei vanaf het begin mee te maken? En Aardenburg had niet alleen daarvoor mijn voorkeur; ik heb er van 11 april 1980 – 15 oktober 1983 gewoond en in onze verkeringstijd vaak vertoefd natuurlijk. Dan heeft dit dorp toch net een streepje vóór. Mijn taak als vrijwilliger is baliemedewerker en dat doe ik met veel plezier. Heb op deze nieuwe stek al heel veel leuke mensen ontmoet en het voelt als een warm (wellicht Romeins) bad. Hoop dan ook dat deze samenwerking nog lang mag duren en dat ik jullie als bezoeker, massaal welkom mag heten in het mooie museum dat het verhaal van de Romeinen in Aardenburg vertelt!’.

Wij zijn blij met de inzet van onze vrijwilligers en spreken graag onze waardering uit voor de hulp die we op dagelijkse basis van deze toppers ontvangen. Zonder onze vrijwilligers kan het museum niet bestaan. Jeanine, hartelijk dank voor het delen van je kennis en kunde. Ook wij zetten in op een duurzame samenwerking.