Het gunstig stemmen van de Goden
Op zaterdag 11 november heeft een Romeinse pontifex (priester) letterlijk schepen Stijn Jonckheere en wethouder Cees Liefting aan elkaar verbonden en met offers de Goden gunstig gestemd over de hernieuwde samenwerking tussen het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg (RAM) en het museum van Cultuurforum Aardenburg. Ook de burgemeester van Oudenburg, Romina Vanhooren, was aanwezig om de hernieuwde samenwerking een warm hart toe te dragen.

Zout, het witte goud uit de Romeinse tijd
De plechtigheid ging vooraf aan een gezamenlijk georganiseerde lezing van Michiel Dekoninck over de productiemethoden van zout in onze streken in de Romeinse tijd. Zijn studie toont aan dat zout belangrijke handelswaar was en in ons gebied onder andere gebruikt werd voor de productie van Menapische hammen van hoge kwaliteit die tot in Rome geconsumeerd werden.

Events in 2024
We blikken terug op een geslaagde dag en kijken uit naar de events die in het voorjaar van 2024 gaan plaatsvinden. Stay tuned..

Van links naar rechts: Jill Schelleman, André Bauwens, Dante de Ruijsscher, Romina VanHooren, Cees Liefting, Wim Westphaal, Wouter D’Haeze, Steve Martin, Miguel Boterman, Robert van Dierendonck en Jolein Knockaert.