Groepen

Natuurlijk hoef je niet in je eentje je weg door het museum te zoeken. Voor wie het museum in groep wil bezoeken hebben wij dan ook heel wat in de aanbieding. 

Museumgidsen

Wij beschikken over een team museumgidsen (vrijwilligers) die een interessant verhaal vertellen bij de belangrijkste voorwerpen in de collectie. Zo komt het museum echt tot leven en leer je iets over het leven van de Romeinen in Aardenburg. Op aanvraag kan een rondleiding ook in het Engels, Duits of Frans. Daarnaast worden de rondleidingen precies naar de aard en de samenstelling van de groep (school, volwassenen, ouderen, …..) aangepast.

Aanvullend op een museumbezoek

Mocht je daar zin in hebben, kan je een geleid bezoek aan het museum ook combineren met een stadswandeling door historisch Aardenburg (één van de oudste steden van Zeeland). Het team van stadsgidsen (Gidsengilde Aardenburg) heeft een ruim aanbod aan stads- en themawandelingen die ongeveer anderhalf tot twee uur duren.

Romeinse lunch

Wie het leven van de Romeinen iets grondiger wil leren kennen, kan na de rondleiding een Romeinse lunch gebruiken. De lunch bestaat uit authentieke Romeinse recepten en wordt door onze vrijwillige chefs bereid. De Romeinen zoals je ze nog nooit ontmoet hebt (enkel na afspraak). Meer informatie hierover kun je aanvragen door een mail te sturen naar jill.schelleman@cultuurforumaardenburg.nl

West Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen is een echt Museumlandschaft. Vanuit Aardenburg kan je een aantal interessante historische musea bezoeken, zoals museum Het Bolwerk in IJzendijke. Het museum brengt het verhaal van de grensbewoners in deze streek, met nadruk op de strijd tegen de Spanjaarden in de 17de en 18de eeuw.  Het Belfort in Sluis: dit is het enige belfort in Nederland. Het huisvest een historische collectie over de geschiedenis van Sluis en over Johan Van Daele. Klik hier voor meer informatie over evenementen en musea in West Zeeuws-Vlaanderen.

De Vlaamse regio

Je kan natuurlijk ook op bezoek bij onze buren in Vlaanderen. Je vindt er een aantal interessante musea, zoals het Romeins Archeologisch Museum in Oudenburg. Zij stellen meer dan 300 voorwerpen tentoon die thuis hoorden in het Romeinse castellum van Oudenburg.

Brugge en Gent hoeven we wellicht niet aan je voor te stellen. Beide Vlaamse steden herbergen erfgoed dat tot de top in Europa behoort. Het Sint Janshospitaal in Brugge en de St. Baafskathedraal in Gent mag je zeker niet missen.

Vanuit Aardenburg kan je per fiets of met de auto leuke uitstappen maken in het historische graafschap Vlaanderen. Sluis en Damme liggen op fietsafstand, Brugge en Gent zijn met de wagen gemakkelijk te bereiken. Kortom in onze regio is het verleden nooit ver weg.