De Lichtwandeling 2023 in Aardenburg gaat definitief door.
Deze zal plaatsvinden op: vrijdag 8 en zaterdag 9 december. Het is dan tevens Kerstmarkt.
 
Door het noodlottig ongeval van Nathan Bellengé op 24 juni jl. werd direct de vraag gesteld: gaat de Lichtwandeling door? “Uit vele reacties merkten we dat Nathan zeer gekend was vanwege de Lichtwandeling”, melden zijn ouders Dinique en Marc. “Zoals velen van jullie weten was Nathan al druk in voorbereiding voor de volgende Lichtwandeling in Aardenburg. Wij als ouders willen de Lichtwandeling graag voortzetten. We zullen hiervoor in de toekomst een aparte stichting oprichten.
 
Hulp bij de organisatie
Nathan’s klasgenoten hebben al toegezegd mee te helpen om de Lichtwandeling 2023 te organiseren. Als eerbetoon en herdenking aan Nathan zullen we met z’n allen er iets moois van maken.” In 2020 heeft Nathan als eerste project de RK-kerk in Aardenburg in het licht gezet tijdens de moeilijke coronatijd. In 2021 volgde dan de zeer succesvolle 1e Lichtwandeling Aardenburg en nu zal een zeer speciale editie 2023 volgen. We hopen ook nu op jullie steun.
 
Het belooft een prachtig en sfeervol spektakel te worden
De Lichtwandeling is dit jaar nog een organisatie van Stadsraad Aardenburg, maar zal hopelijk in de toekomst dus verder gaan onder een aparte stichting die opgericht zal worden door de ouders van Nathan; Dinique en Marc Moens-Bakkers. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de medewerking van Nathan’s school RITCS Brussel en Nathan’s klasgenoten, Erik en Martine Sierens van Studio 2 (B), (Erik is Nathan’s oud leraar van VTI Brugge), Gemeente Sluis, Feestcommissie Aardenburg, Basisschool Op Dreef, de gezamenlijke Aardenburgse kerken, Recreatiebad De Elderschans, kunstenares Kim Rijntjes, de Aardenburgse fanfare, en vele vrijwilligers.
 
Laten we met z’n allen een lichtpuntje zijn voor de rest van de wereld. Jij komt toch ook?