In het kader van de Nationale Archeologiedagen organiseerde het Cultuurforum dit jaar voor het eerst een kinderactiviteit. De deelnemers kregen de kans om de fascinerende wereld van de archeologie te ontdekken en gingen als échte archeologen aan de slag met het opgraven en onderzoeken van oude vondsten. Met hun eigen handen graven in de aarde, verborgen schatten blootleggen met een metaaldetector en het gevoel van avontuur beleven dat elke archeoloog drijft.

Ouders zagen hoe hun kinderen opgingen in het spel en tegelijkertijd veel leerden. Een enthousiaste ouder vertelde: ‘onze dochter heeft erg genoten van de middag en vond het heel leerzaam. Ze vertelde dat ze later archeoloog wilde worden en nu heeft ze het vak al een beetje leren kennen’. Het is een ervaring die bijblijft en inspireert.

Wil je ook ontdekken of er een archeoloog in jou schuilt? Zet dan zaterdag 16 november alvast in je agenda. Het Cultuurforum organiseert dan een archeologiedag met een scala aan activiteiten voor jong en oud. Ook op deze dag zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je zeker zijn van een plekje? Grijp dan je kans en schrijf je alvast in en wij houden jou op de hoogte.

Kom jij de geheimen van het verleden ontrafelen en het avontuur van een archeoloog beleven? Mis deze dag vol ontdekkingen en plezier niet!

Aanmelden kan via info@cultuurforumaardenburg.nl graag met vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer.