Oud provinciaal archeoloog Robert van Dierendonck

HULP BIJ COLLECTIEREGISTRATIE | Binnen Stichting Cultuurforum Aardenburg wordt er hard gewerkt aan het professionaliseren van het museum en daar heb je specialisten voor nodig. Naast professor Wim de Clercq van Universiteit Gent en de HARG heeft ook oud provinciaal archeoloog en het gezicht van de Zeeuwse archeologie Robert van Dierendonck ons meerdere malen van advies voorzien.

In 2013 rondde Robert een wetenschappelijk onderzoek naar Romeins Aardenburg af. Op basis van deze gegevens is de tentoonstelling van het museum over Romeins Aardenburg samengesteld. Eigenlijk is het museum dus één van Roberts ‘pluskinderen’ geworden. In 2021 is Robert met pensioen gegaan maar sindsdien heeft hij niet stilgezeten.

In mei van dit jaar hielp Robert met het inrichten van het nieuwe archeologisch museum en ook nu heeft hij onze hulpvraag beantwoord. Robert gaat zijn kennis en kunde op vrijwillige basis inzetten ter verbetering van de collectieregistratie van het museum.

Alle gegevens moet worden nagelopen en naar de laatste wetenschappelijk inzichten worden ingevoerd in het digitale collectieregistratie programma Atlantis. De collectie wordt op deze manier digitaal bewaard en toegankelijk gemaakt voor een breder publiek.

Wij danken Robert voor zijn inzet en waardevolle bijdrages.

#collectieregistratie #archeologieinaardenburg #samenwerken #erewieeretoekomt #bouwenaandetoekomstvanerfgoed