Het Romeins Archeologisch Museum (RAM) in Oudenburg (BE) en museum Cultuurforum Aardenburg (NL) bundelen hun krachten en slaan de handen ineen om samen een grensoverschrijdende samenwerking uit te bouwen

Wist u dat Oudenburg en Aardenburg een groot deel van het verleden met elkaar delen? Dat Aardenburg eigenlijk nog maar grofweg 200 jaar bij Nederland hoort? Wij erkennen dit gemeenschappelijke verleden en we willen de gemeenschappelijkheden dan ook graag als troef en kracht inzetten voor een grensoverschrijdende samenwerking.

Afgelopen maandag is het team van het RAM in Aardenburg op bezoek geweest om een kijkje achter de schermen te nemen en om het nieuwe museum te bekijken. Na een korte rondleiding door het museum werd op informele wijze besproken wat we in de toekomst voor elkaar zouden kunnen betekenen.

Doordat beide musea gelijkaardige collecties en verhaallijnen hebben en te maken krijgen met dezelfde problematiek, kunnen we elkaar op verschillende manieren helpen en versterken. We denken bijvoorbeeld aan het uitwisselen van expertise op bijvoorbeeld het gebied van educatie, gezamenlijke promotie en het uitdenken van gemeenschappelijke acties. Beide partijen vonden het een meer dan geslaagde meeting en gaan inzetten op een langdurige samenwerking.

Hou onze websites en sociale media kanalen in het oog, want in december worden er mogelijk al gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Meer informatie hierover volgt snel.