Word amateurarcheoloog in Aardenburg!

Ben je tussen de 6 en 12 jaar en wil je eens aan het werk als een echte archeoloog? Kom dan tijdens de Nationale Archeologiedagen op zaterdagmiddag 15 juni om 14:00 uur naar het Cultuurforum in Aardenburg en ontdek de geheimen van het verleden!

Programma:

14:00 – Start met een echte archeoloog

Begin je avontuur met onze huis archeoloog. Hij vertelt je alles over het fascinerende vak en laat je een bijzondere vondst zien. Daarna nemen we je mee op een rondleiding door het museum. Hier staan verschillende objecten opgesteld waarvan jij mag raden wat het is!

14:30 – Wat doet een archeoloog?

Daarna laten we je een spannend filmpje zien waarin je ontdekt wat een archeoloog allemaal doet en hoe hij of zij te werk gaat.

15:00 – Schatgraven en een expeditie rond de Sint-Baafskerk

Vervolgens ga je zelf aan de slag, afhankelijk van het weer. Met een metaaldetector ga je opzoek naar verborgen schatten en bepaal via een handige lijst wat je hebt gevonden. Vaak vind je maar een klein stukje van een object en daardoor is het ook niet altijd duidelijk wat je precies gevonden hebt. Hoe denk jij dat jouw vondst er ooit heeft uitgezien? Laat de archeoloog in je los en maak een tekening van hoe jij denkt dat jouw object er ooit heeft uitgezien.

Ben je daarnaast een kei in puzzelen? We dagen je uit om van verschillende stukken weer terug één object te maken. Wie weet maak jij wel een hele pot compleet!

16:00 – Einde dag

Na een dag vol ontdekkingen en plezier ontvang je je eigen archeologendiploma en mag je je tekening met vondst meenemen naar huis.

Praktische informatie:

  • Datum: Zaterdag 15 juni
  • Tijd: 14:00 – 16:00 uur
  • Locatie: Cultuurforum Aardenburg
  • Gratis deelname na aanmelding via info@cultuurforumaardenburg.nl of bel snel naar 0117-492888
  • Maximaal 10 deelnemers, er is nog plaats voor 5 kinderen.

Wees er snel bij en beleef een leuke middag, en ontdek of er in jou een archeoloog schuilt!