Open Monumentendag 2023 zaterdag 9 september
In het tweede weekend (zaterdag en zondag) van september vinden de ‘Open Monumentendagen’ plaats in Nederland. Meer dan vierduizend monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor iedereen. ‘Open Monumentendag’ wordt in 2023 gehouden op zaterdag 9 en zondag 10 september. Het thema dit jaar is ‘Levend Erfgoed’.
 
In het kader van Open Monumentendag verzorgt het Cultuurforum Aardenburg op zaterdag 9 september verschillende gratis activiteiten. Het museum is op deze dag gratis te bezoeken, je kunt je inschrijven voor rondleidingen door het museum of aansluiten bij een stadswandeling van het Gidsengilde en de sfeer proeven van historisch Aardenburg.
 
Stadswandelingen
Op deze dag zijn er twee momenten waarop je kunt aansluiten bij een stadswandeling. Om 10.30 vertrekt groep 1 en in de middag om 14.30 vertrekt groep 2. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en de groep verzamelt bij de ingang van het museum aan de Sint-Bavostraat 3 (tegenover de kerk). Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar gidsengilde@cultuurforumaardenburg.nl met vermelding van het aantal personen en een telefoonnummer.
 
Rondleidingen door het museum
Haal meer uit je bezoek aan het museum en laat je rondleiden door één van onze gidsen! Tijdens de rondleiding hoor je verhalen over de Romeinse vondsten en de geschiedenis van Aardenburg. Je kunt deelnemen om 11.00 uur, 13.30 en 15.00 uur. De rondleiding zal ongeveer een uur duren. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@cultuurforumaardenburg.nl met vermelding van het aantal personen en een telefoonnummer. Per groep kunnen 15 mensen deelnemen. Dus boek snel, want vol = vol.
 
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar info@cultuurforumaardenburg.nl. Met wie kom jij ons bezoeken?