Kinderactiviteiten

Voor de kleine Romeintjes

Voor kinderen worden er door onze (educatie) vrijwilligers verschillende avontuurlijke en leerzame activiteiten ontwikkelt in Romeins thema. Kinderen maken op een interactieve en speelse manier kennis met het Romeinse verleden van Aardenburg en leren hoe leeftijdgenootjes 2000 jaar geleden leefden.ย  Vrijwilliger Anne heeft de eerste activiteit ontwikkeld die zal plaatsvinden in de meivakantie.

Ook te boeken als kinderfeestje!

Activiteit voor in de meivakantie: maak je eigen bulla en cingula

Ben je op zoek naar een creatieve en avontuurlijke kinderactiviteit voor de meivakantie? Schrijf je dan in en kom op woensdag 1 mei tussen 13.30 en 15.30 naar onze ๐—ฅ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐˜€๐—ฒ ๐—ธ๐—ป๐˜‚๐˜๐˜€๐—ฒ๐—น๐—บ๐—ถ๐—ฑ๐—ฑ๐—ฎ๐—ด. Museumdocent Anne neemt je mee in de boeiende wereld van de Romeinen.

 

๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐˜‚๐—น๐—น๐—ฎ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—น๐—ฒ๐—ถ

In de Romeinse tijd droegen kinderen een ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข. Dit is een beschermamulet dat als sieraad gedragen werd. Op het amulet staat een afbeelding van bijvoorbeeld een God of een dier. De Romeinen hoopten dat het kinderen bescherming zou bieden tegen ongeluk.

 

Eerst laat museumdocent Anne je kennismaken met de ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข. Ze neemt je mee langs de vitrines in het museum. Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan, is het tijd om zelf met klei aan de slag te gaan.

 

Hoe gaat jouw ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข eruit zien? Welke God of welk dier kies jij uit om jezelf te beschermen?

๐— ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐—ท๐—ฒ ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฐ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜‚๐—น๐—ฎ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ผ๐—น

Na de pauze met een drankje en een koekje gaan we verder met het onderwerp kleding. In de Romeinse tijd waren er geen winkels waar je kleding kon kopen. Zij maakten alles zelf van natuurlijke materialen.

 

Museumdocent Anne vertelt je alles over die natuurlijke materialen en hoe je ze bewerkt tot kleding. Daarna krijg je een รฉchte Romeinse tunica aan. Een tunica is een lang kledingstuk dat rond de middel met een gordel, een ๐˜ค๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข, werd vastgesnoerd. De ๐˜ค๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข ontbreekt en het is de bedoeling dat je er zelf een maakt.

 

Als alles klaar is ga je op de foto met je eigen gemaakte ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข en ๐˜ค๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข als รฉchte Romeinse tunicati. De ๐˜ฃ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข en ๐˜ค๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ถ๐˜ญ๐˜ข mag je mee naar huis nemen.

 

๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ๐—บ๐—ฎ
๐Ÿ“† Woensdag 1 mei
โŒš๏ธ tussen 13.30 en 15.30 uur
โœ‰๏ธ Inschrijven kan tot woensdag 24 april via
ย ย ย  Info@cultuurforumaardenburg.nl
๐Ÿคธโ€โ™€๏ธ Voor kinderen vanaf 6 jaar
๐Ÿ’ต Kosten โ‚ฌ10,00 per persoon
๐Ÿ“ Sint-Bavostraat 3, Aardenburg.

๐Ÿ”— www.cultuurforumaardenburg.nl

Wil jij onze activiteit aan een breed publiek onder de aandacht brengen? ๐—š๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฎ๐˜€ ๐˜๐—ถ๐—ฏ๐—ถ!

 

Kinderfeestjes

Sluit ons aanbod niet aan op je wensen? We gaan graag met je in gesprek om te kijken hoe we van jouw kinderfeestje een onvergetelijke ervaring maken. Neem contact op via info@cultuurforumaardenburg.nl voor meer informatie en/of een verkennend gesprek.ย 

Speurtocht voor individueel bezoek

Aan de balie ligt een speurtocht klaar waarmee kinderen hun energie kwijt kunnen in het museum. Spelenderwijs ontdekken ze hoe hun Romeinse leeftijdgenootjes speelden en leefden.