Ambachtelijke vissaus uit de Noordzee: Ta’ím.
Het museum verkoopt als enig verkooppunt in Zeeland een heerlijke vissaus, ambachtelijk bereid met slechts twee ingrediënten: zout en vis.
Er wordt aan de verse vis uit de Noordzee alleen zeezout toegevoegd en de saus wordt minimaal 12 maanden gerijpt. De vissaus is bereid van duurzaam gevangen vis door Urker kotters en heeft het MSC keurmerk.
Ta’im bevat geen kunstmatige toevoegingen en de vissaus wordt niet verhit waardoor er een unieke smaakbeleving ontstaat. De vissaus geeft uw gerechten een warme, volle en ziltige smaak zonder de geur van de vissaus te laten overheersen.
Er zijn in het museum vijf varianten te koop:
- Schol
- Schol Umami
- Horsmakreel
- Schol zoet met ketjap smaak
- Schol kant en klare Thaise dipsaus
Ta’im is een zeer unieke en smaakvolle toevoeging in sauzen, soepen ,curry’s, marinades en wokgerechten. Van harte aanbevolen om deze unieke saus te proberen in uw gerechten en een andere smaaksensatie te ervaren.
Tip: zoekt u nog een leuk cadeau?