Bijzonder telefoontje uit Utrecht

SCHENKING | op 12 juli kregen wij een leuk telefoontje vanuit Utrecht. Janneke van Dis had na het overlijden van haar vader een bijzonder stuk van haar opa, Dhr. L.M. van Dis, geërfd. Het zou gaan om een dertiende-eeuws tegelfragment dat ook nog eens in Aardenburg gevonden zou zijn rond 1967. Op dit tegelfragment staat een afbeelding van een vos. Het gaat mogelijk om een afbeelding van de vos Reynaerde, waar Dhr. L.M. van Dis onderzoek naar deed tijdens zijn wetenschappelijke carrière.

Samen met haar broer, Roeland van Dis, kwam Janneke het tegelfragment naar het museum brengen. Janneke verteld dat ze het bijzonder vindt om in Aardenburg te zijn en dat ze het fijn vindt dat ze het fragment heeft kunnen terugbrengen. Want volgens Janneke en haar broer hoort het fragment thuis waar het gevonden is, in Aardenburg!

Wij willen Janneke en Roeland hartelijk bedanken voor deze schenking. Het tegelfragment zal een mooie plek in het museum krijgen wanneer de nieuwe Middeleeuwse tentoonstelling op de bovenverdieping gerealiseerd is. Tot dan kan het door geïnteresseerden op aanvraag bezichtigd worden.

#schenking #middeleeuwen #vosreynaerde #bodemvondstuitaardenburg #archeologie #collectieuitbreiding