UIT IN DE ZWINSTREEK | Ontdek Rodanum, de Romeinse nederzetting in Aardenburg
Een dagje uit voor het hele gezin.

In het kader van ‘Uit in de Zwinstreek’ hebben Museum Cultuurforum Aardenburg, Kruidje Roer Je! en het Gidsengilde Aardenburg de handen ineen geslagen en een dag vol activiteiten in Romeins thema georganiseerd. De dag start om 10.30 en eindigt om 16.00 uur. Laat je op verrassende en eigentijdse wijze onderdompelen in de wereld van de Romeinen.

We beginnen de dag met een bakje koffie, thee of een verse sap. Als iedereen er klaar voor is, starten we met een interactieve rondleiding door het museum. Dit houdt in dat je niet alleen luistert naar de gids, maar dat je ook wat doet! Verkleed je als een échte Romein in een Romeinse tunica, speel Romeinse spelletjes en steek de handen uit de mouwen en bouw een echte Romeinse boog!

Na de rondleiding door het museum wordt er een Romeinse lunch verzorgd door Kruidje Roer Je!. De lunch wordt met zorg samengesteld, met authentieke door Romeinen in onze streek geïntroduceerde producten. Ben jij ook benieuwd wat we daarvan nog steeds in onze eigen keuken gebruiken? Kom het ontdekken en proef de smaken uit de Romeinse tijd.

Met nieuwe energie trek je erop uit met Het Gidsengilde Aardenburg. Zij verzorgen een themawandeling Romeinen in Aardenburg. De gids laat je zien waar de opgravingen in Aardenburg hebben plaatsgevonden en vertelt hoe de Romeinse nederzetting eruit zag en hoe de mensen er leefden.

Na de wandeling wordt de dag afgesloten met een workshop verzorgt door Kruidje Roer Je!. Maak je eigen scrub of parfum van natuurlijke ingrediënten en geuren die de Romeinen ook gebruikten voor hun persoonlijke verzorging.

Dit belooft een leerzame, creatieve maar vooral een gezellige dag te worden voor jong en oud. Aan het eind van de dag hebben we een goodiebag gevuld met informatie en producten uit onze mooie streek voor iedere deelnemer. Dit wil je niet missen! Schrijf je snel in, want vol = vol.

Locatie: Cultuurforum Aardenburg – Sint Bavostraat 3, 4527 CJ Aardenburg
Data: 4/10 – 7/10 – 1/11 – 4/11 (telkens 10.30-16u) 
Prijs: €49,95 / volwassen – €28,95 / kind t.e.m. 12 jaar (betalen dient vooraf te gebeuren via betaallink na inschrijving)
Inschrijveninfo@cultuurforumaardenburg.nl, dit kan tot 3 dagen voor aanvang van de dag